achtergrond
.HomE
.DeSigNer
.ColLeCTiE
.ShoP
.BloG
.ProjECteN
.ContAcT
De DeSigNerWie ben je?
Ik ben Hanneke kARThaus, designer en eigenaar van HAKA-ontwerp.

Waar woon je?
Ik woon in een dorpje dichtbij Nijmegen, een stad in het zuidoosten van Nederland. Het dorp ligt middenin een prachtig natuurgebied de Ooijpolder, waar ik vaak met mijn hond ga wandelen.

Hoe werk je?
Ik ben een echte Apple-fan en zit vele uren achter mijn iMac. Regelmatig maak ik foto's of tekeningen en verwerk die in de dessins.

Waar word je door geïnspireerd?
Ik word door veel dingen, zoniet alles :) geïnspireerd. Soms ben ik bijvoorbeeld een film aan het kijken en zet deze even stil om in te zoomen op een leuk patroontje.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik besteed graag veel tijd aan mijn gezin. Daarnaast houd ik van fotograferen, lezen, uit eten, reizen en in de kroeg zitten met vriendinnen.

Welke opleiding heb je gedaan?
Ik ben in 1994 afgestudeerd als ontwikkelingspsychologe en besloot daarna te gaan doen wat ik altijd al had willen doen: naar de kunstacademie. Ik heb de deeltijdstudie vrije kunst gevolgd op de kunstacademie te Arnhem (nu artEZ).
Na een aantal omzwervingen ben ik in 2003 voor mezelf begonnen als grafisch ontwerper (zzp-er). In het begin lag de nadruk op het ontwerpen van geboortekaarten, trouwkaarten en bedrijfsdrukwerk. Sinds 2011 ben ik me gaan richten op het maken van dessins en ben niet meer te stoppen!